Bódia Miklósné Tóth Mária Magdolna

Kedves Jógázók! Kedves érdeklődők!
Az alábbi érdekes és hasznos programra emlékeztetünk és hívunk benneteket 2018.02.18.-án 15 órától Békéscsabán a Harmónia Jóga és Egészségközpontba a Dr. Becsey Oszkár utca 22 sz. alá.
Bódia Miklósné Tóth Mária Magdolna író mutatja be A gyógyító út című könyvét.
Az író beszélni fog saját megélései alapján:
  • a Nő és Férfi szerepekről
  • a párkapcsolatról
  • az Önismeretről
  • a Szülői szerepekről
  • és az Emberi játszmákról

 

 

A szerző rövid könyvismertetője:

Nincsenek véletlenek az életünkben, minden okkal történik. A falak, amiket eddig kívül véltünk felfedezni, bennünk vannak, amiket le kell bontanunk, hogy kiteljesedhessünk. Régi minták, programok futnak az elménkben, amelyek már nem szolgálják a javunkat. Amint elkezdünk felelősséget vállalni személyes fejlődésünkért, máris megvan az esély a múlt terhei alól való megszabadulásra. Szenvedéseink legfőbb okai a félelmeken alapuló döntéseink. Mindig van választásunk, és nem kell félni attól, hogy valami rossz mellett döntünk, mert minden tanít. Nincs tehát jó vagy rossz döntés, hanem következmények vannak, amelyek okulással szolgálnak a jövőt illetően.

Jó lehetőség a könyv annak bemutatására is, hogy az elavult nézetek, eszmék, hitrendszerek, kapcsolatok miként lassítják az előre haladást. El kell engedni mindazt, ami már nem szolgálja a fejlődésünket! Vannak helyzetek, amelyeket meg kell tudnunk bocsátani önmagunknak. A hibáztatás, önvádaskodás, önbüntetés lehúz és gátol a fejlődésben. Minden szabadságot megkaptunk ahhoz, hogy sorsunk teremtőivé válhassunk.  A sorskönyvünk kellő tudatossággal bármikor átírható. Ki kell lépnünk az önsors rontó mintázatokból!

Szó van arról is, hogy a társkapcsolatok alapja a helyes kommunikáció. Az én-nyelv és az értő figyelem felváltott helyes alkalmazása alapja az önérvényesítésnek és együttműködésnek. Aki múltból hozott fájdalmainak és sérelmeinek ad állandó figyelmet, az nem képes sem önmagával, sem másokkal jó barátságban lenni. A szeretet kapcsolatok alapja a helyes önszeretet. A könyv jó lehetőség szembesülésre tévedéseinkkel. Minden, ami elérkezik az életünkbe, tükörként mutatja meg, mit kell magunkban megváltoztatni. Legyünk hát hálásak mindenért!

A gondolatainknak hatalmas teremtő ereje van. Sorsunkat is mi teremtjük gondolataink által. Sajnos legtöbbször múltbeli érzelmeink táplálják a gondolatainkat, így tulajdonképpen a múltat teremtjük újra meg újra. Lelki és fizikai egészségünk is függ a helyes gondolkodásmódtól. Tudatossággal uralmunk alá tudjuk vonni gondolatainkat. Végre megérkezhetünk a jelenbe, az elméből a szívbe. Az állandó agyalás kizökkent bennünket a szívlátásunkból. A szerelmesek is ekkor veszítik el a csodát és varázslatot. Amire nyitottak vagyunk, azt látjuk meg és kapjuk meg az élettől.

Párkapcsolatunk és minden más emberi kapcsolatunk a hasonló vonzza a hasonlót elvre épül. Ki milyen tudatszinten rezeg, azt a szintű partnert, társat, barátot vonzza be magának. Ebben az a jó, hogy ahogy változunk, úgy változnak életünk szereplői is. A tudatlanság viszont komoly emberi játszmákat generál körülöttünk. Nő és Férfi két ellenpólus. Más indíttatásból, más látásmódból feszülnek egymásnak, míg eljutnak az egység és teljesség állapotába. Aki önmagán belül harmóniát teremt női és férfi oldala között, az képes harmonikus kapcsolatra. Az önelfogadásunkban az azonos nemű szülőnk mindenképpen tükör és minta.

 

A szülői minta tovább adódik a gyermekeink felé is. Vannak generációs sorsminták. A gyermek maradjon kívül a szülők fájdalmán. Ne adjuk tovább a rossz mintákat! A gyermek nem a szülők reprodukciója. Mindenki egyedi és megismételhetetlen. A leválás segítése és az elengedés is a szülő feladata.

Hogy bátran lépkedjünk életünk során, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül a legnagyobb nehézségek közepette sem, ehhez hatalmas HITre van szükségünk. Hit nélkül nincs értelme az életnek! A hit erős alapokat helyez alánk, így rendíthetetlenül állhatunk az élet viharaiban. A hittel teli ima pedig védőhálóként óv a bajoktól.

Mindannyian EGYEK vagyunk, Isten gyermekei. Vedd észre magadban és másokban is a csodát, a szépet, és megváltozik az életed!