Lakto-vegetáriánus főzőtanfolyam(Testnek és léleknek)

2020. február – május, szombatonként 09:00-15:00 óra között.

Programvezető: Kenderesi Ilona – életvezetési konzulens és mentor, jógaoktató és a pécsi Napkelet Jógaház éttermének korábbi vezető szakácsa, a Mandala Étterem alapító tagja és tanácsadója és a Könnyű és finom 8 vegetáriánus recept könyv szerzője. 

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő/alkalom, 10% kedvezmény a teljes tanfolyam árából (27.000 Ft/fő), egyösszegű befizetés esetén az első alkalommal.

Részlefizetési lehetőség (két részletben a tanfolyam első napján és a 3. alkalomkor)
Maximum 10 fő jelentkezését várjuk. Jelentkezés: +36/303035-603

Hétköznapi zöldségek különleges szerepben. Vegetáriánus főzőtanfolyam azoknak,
akik szeretnék változatosabbá és egészségesebbé tenni az étkezésüket,
akik éppen most szeretnének áttérni a húsmentes táplálkozásra, de nem tudják, hogy mit is egyenek,
akik már vegetáriánusok, de nyitottak új inspirációra
A tanfolyam inkább jó hangulatú, közös élmény, mint szigorú főzőkurzus, ahol az elkészült ételeket jóízűen el is fogyasztjuk. Több ez, mint „egyszerű főzés”: alkotófolyamat, ahol az alapanyagok mellett a látásmódunk is átalakul. Tanulunk hasznos technikákat, megtudunk néhány új dolgot a zöldségekről és fűszerekről, miközben megismerjük egymást és egy kicsit önmagunkat is.

Program:
9:00-10:00 jóga (választható)
A Harmónia Jóga és Egészségközpont speciális ajánlata. Ráhangolódás és annál jóval több is, hiszen a kiegyensúlyozott és egyénre szabott mozgás és a táplálkozás a harmonikus élet alapkövei.
10:00-10:30 bevezetés a tudatos főzésbe
Minden alkalommal egyrészt megismerkedünk a felhasznált alapanyagok és fűszerek gyógyhatásával, a szervezetre gyakorolt hatásával, illetve információs értékével. Másrészt néhány inspiráló gondolatot kaphatunk a táplálkozásról az idegrendszer, az emberi kapcsolatok és a tudatosság viszonylatában.
10:30-14:00 főzés
Közös műhelymunka, ahol lehetőség van megismerkedni az alapanyagokkal, megtanulni a technikákat, illetve feltenni kérdéseket. Megtudhatjuk, mit is jelent a „gasztro-terápia”.
14:00 órakor közösen elfogyasztjuk amit ettünk

1. alkalom 2020. február 22.: 

Bevezetés: bemutatkozás, a közös főzés szabályainak a lefektetése, mit jelent a minőségi főzés (a tudat és a szív tisztasága), a vegetáriánus táplálkozásról

Menü: 

1. csicseriborsó leves sajtos-burgonyás muffinnal
2. padlizsános, paradicsomos rakott polenta
3. cékla-tzatziki narancsos salátaágyon
4. mandulás rizs füstölt tofuval
5. narancsos csokoládétorta

2. alkalom 2020. március 7.: 

Bevezetés: a főzés mint gyógyszer, „Ételed legyen orvosságod”, a táplálkozás szerepe: az idegrendszer működésének optimalizálásában, stressz kezelésben és a szervezet energia háztartásában.

Menü: 

1. mustáros burgonyakrém-leves céklával és répával
2. káposztával sült tepsis köles pikáns padlizsánpörkölttel
3. rozmaringgal sült cékla és alma
4. paradicsomos paprikasaláta petrezselymes öntettel
5. túróval töltött szicíliai fánk

3. alkalom 2020. április 25.:

Bevezetés: a főzés, mint kommunikáció, a táplálkozás, mint önfejlesztés. Hogyan függ össze a helyes táplálkozás az emberi kapcsolatok minőségével?

Menü: 

1. kapros kukoricaleves
2. sóskás gnocchi
3. tökmagos burgonya gombócok
4. vegyes zöldsaláta joghurtos öntettel (Ízek 12.02-03.56.)
5. francia mákos

4. alkalom 2020. május 23.: 

Bevezetés: táplálék a léleknek, mit jelent a tudatos táplálkozás a jóga viszonylatában: az alapanyagok és a testtípusok besorolásai, bevezetés az ájurvédába

Menü: 

1. minestrone leves
2. tavaszi tekercs
3. spenót sült házi sajttal és dióval
4. eper-spárga saláta
5. epres-joghurtos szelet 

Feltöltve: 2020.január 21.