Emésztő rendszer tisztító Shanka Prakshalan kriya

2020. március 14.-én szombaton 09:00-14:00

Tisztítás és méregtelenítés testi és lelki szinten egyaránt.
A tavaszi méregtelenítő kriyát vezeti Dina Gábor a JMÉ egyesület oktatója.
2020. március 14.-én szombaton  09:00-14:00 
Részvételi díj: 3500 Ft.
Bejelentkezés: +3630/3035-603

SHANKA PRAKSALAN KRIYA TECHNIKA – tisztítás és méregtelenítés felső fokon – Jóga a Mindennapi Életben Egyesület – Békéscsaba szervezésében 

Kedves Jógabarátunk! A „Shanka Prakshalan Kriya” technika a jógagyakorlás fontos része, melyet évszakváltásokkor érdemes elvégezni. A gyakorlás során a teljes emésztő traktus salakanyagoktól és lerakódásoktól való megtisztítása történik. 

A technika az alábbi gyakorlatok elvégzéséből áll: 

Shanka praksalan: a teljes emésztő rendszer és bélrendszer megtisztítása. A gyakorlat során langyos sós vizet iszunk. Minden pohár után elvégzünk 5 speciális ászanát, ami elősegíti a víz tökéletes áthaladását az igen kanyarulatos bélcsatornán, majd az 5-6. pohár után meglátogatjuk a WC-ét. Itt Ashwini mudrát (a végbél záróizmok erőteljes mozgatása) végzünk. A sós víz ivását addig végezzük, míg a távozó víz ürítéskor szilárd alkotóktól mentes, szalmasárga nem lesz. Dhauti vagy Kundzsal kriya (speciális változata ehhez a gyakorláshoz): a nyelőcső és a gyomor tisztítása. 1,0-1,5 liter langyos vizet gyorsan, lehetőleg egy szuszra megiszunk és bal kézzel nyomva az alhasi területet, esetleg az ujjak segítségével szájon keresztül ürítjük. Megszabadít a savasságtól, illetve tisztítja a teljes gyomrot. 

Dzsala Neti: az orrjáratok tisztítása. Langyos sós vízzel, speciális réz neti kanna segítségével végezzük. 

Kapal Bhati Pranayama: az orrjáratok megtisztítása. A felsőtestet és a fejet kissé előredöntve, szájon át belélegzünk és orron keresztül erőteljesen kilélegzünk, 25-50-szer. Végezetül Jóga Nidrát végezve ~30-40 percet pihenünk. 

Amikor elhatározod, hogy elvégzed ezt a kriyát, akkor hasznos legalább 1 hétig rostos ételeket, müzlit, zabpelyhet, stb. enni minden nap, mert ezzel is segíted a „Shanka Prakshalan kriya” eredményességét! A Kriya technika végzése előtti utolsó étkezés a megelőző nap du. 3 óra előtt legyen! Ezután, ha mégis szükséges, akkor híg, vegetárius leves, tea esetleg kompót megengedett. A Kriya gyakorlás napján ne reggelizz, csak gyógyteát igyál! A technika fontos része, a kriya elvégzését követő 20 napos speciális diéta! 

Ezt a Kriyát nem végezhetik állapotos nők, cukorbetegek és 15 év alatti gyerekek! Külön tájékoztatást küldünk arról, mit kell magaddal hozni és milyen alapanyagokat érdemes a diéta megtartásának érdekében előre bevásárolni (pl.: fehér rizs, fehér kenyér, gabonapelyhek, burgonya, sárgarépa, túró, gyógyteák, stb.). A résztvevők kapnak egy listát arról, hogy mit lehet a diéta során enni, és hogyan javasolt az ételeket elkészíteni. – 2 – Helyszín: Harmónia 

Feltöltve: 2020. február 21.