Forgács Ágnes

Forgách Ágnes vagyok. Végzettségemet tekintve testnevelő-gyógytestnevelő tanár és atlétika edző.

Az egészséges életmódhoz való erőteljes vonzódásom már kis gyermekkoromban kezdődött.

10 évesen korom óta versenyszerűen atletizáltam. Magyar bajnoki címig és válogatottságig jutottam. Sportolói pályafutásom alatt megtapasztaltam, hogy az egészséges életvitel (helyes táplálkozás, megfelelő mozgás és pihenés, a lelki egyensúly megtartása) teljesítmény növelő hatású. Az élsport rendszerességre, kitartásra, önfegyelemre, alázatra és lemondásra tanított. Úgy gondolom ezen erények jól megalapozták azt, hogy a jóga életem részévé váljon.

A jógával 2016 novemberében ismerkedtem meg. Már a legelső kezdő jóga óra nagy hatással volt rám testileg-lelkileg, érzelmileg, mentálisan. Megmagyarázhatatlanul nagy és erőteljes vonzalmat éreztem a jógázás iránt.

Azóta napi rendszerességgel életvitelszerűen gyakorlom az ászanázást valamint pranayama és mantra meditációs gyakorlatokat.

Sokat olvasok jógával, védikus filozófiával, ayurvédával, asztrológiával kapcsolatos szakirányú műveket.

2019-ben végeztem el egy nemzetközi 300 órás vinyasza flow oktatói képzést. 2020. májusában a Narada Védikus Akadémián 210 órás jógapszichológia és védikus életmód mentor képesítést szereztem.

A jóga minden aspektusa felé nyitott és minden irányzatára befogadó vagyok. Szándékom van még további tanfolyamok elvégzésére, hogy minél szélesebb és mélyebb tudáson alapuló, hiteles jóga oktatóként tudjak tevékenykedni.

Szeretném, hogy minél több emberben fellobbanjon a tűz (a jóga belső tüze) és a jóga mély, magasztos isteni, ősi tudás bölcsessége megérintse.

Az ászanák gyakorlása egy erőteljes testtudati technika, amely segít megtapasztalni a szabadság mélyebb rétegeit, energiával tölt fel, emellett egészségesebbé és boldogabbá tesz.

A jóga egy olyan belső, ősi út, amin nem lehet sietni, tanulsága éppen a türelemre és az elfogadásra tanít. A jóga igazi gyógyító ereje abból fakad, hogy egyszerre foglalkozik a testtel és az elmével, lélekkel.

Vinyasza flow órát tartok, ami egy dinamikus jógairányzat az életerő, prana tudatos áramoltatásával és a mozgás összehangolásával. Ászanából- ászanába való áramlást a prana tudatos használata segíti. Ezáltal többlet energiával tölt fel, emellett könnyedséggel ruház fel. Kirobbanó egészséghez, boldogsághoz vezet a gyógyító életenergia útján. Erőteljes, de mégis finom és gyengéd a gyakorlás.

Az órákat hétfőnként 5.30-6.30 között és 19.20.30 között tartom!

Szeretettel várlak Téged is az óráimon!