Üdvözöllek Horváth István vagyok!

Ki vagy és mivel foglalkozol?

Üdvözllek kedves olvasó! Horváth István vagyok Közgazdász-tanár, jógaoktató és lifecoach végzettségeim vannak.

Jelenleg a Harmónia Jóga és Egészségközpontot vezetem és jógát oktatok. E mellet a feleségemmel közösen franchise rendszerben működő Herbária üzleteket üzemeltetünk.

Hogyan és miért kezdtél el jógázni?

2010-ben kezdtem el jógázni. Addig a munka melletti rendszeres kikapcsolódást a sport jelentette. Éreztem, hogy ez a személyiségem fejlődéséhez kevés, ezért indultam el a jóga útján. 2011-ben elvégeztem egy 1 éves intenzív jógaoktatói képzést. 

Majd 2014-ben egy másik képzésre jártam ahol a koncentráció és meditáció oktatásáról tanultunk.

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy oktatni szeretnéd a jógát?

2016 májusában otthagytam az akkori munkahelyemet. Onnantól kezdve tanítom a jógát. A jóga teljesen átformálta életvitelemet, gondolkodásomat. Ezt a pozitív változást szerettem volna átadni az embereknek úgy, hogy ez a saját életüket is formálja. Ezért választottam a jóga oktatását.

A jóga oktatása mellett folyamatosan képzem magam. 2016.11.hóban life coach végzettséget szereztem, majd 2018.05. hóban gerincoktatói képzettséggel bővítettem tudásomat.

2017-ben elkezdtem járni a Narada Védikus Akadémia jógapszichoterápia és életmód tanácsadó képzésére, ahol 2018 júniusában sikeresen levizsgáztam. 

Majd ezt az alapképzést a Narada Védikus Akadémián folytattam tovább egy két éves képzéssel, aminek a végén a sikeres vizsga után 2020.májusában Védikus bölcsész Oklevelet kaptam. Ezzel a képzéssel párhuzamosan a 200 órás Hatha jóga oktató végzettséget is sikerült megszereznem az Akadémián.
Maradék szabadidőmben tudásomat egy a gerincjóga területén a Bene Gerincakadémián mélyítettem tovább 2020 januárjában. Célom, hogy folyamatosan bővítsem tudásomat, amit a jógaóráimon átadhatok a jógázóimnak.

Hány éve jógázol és miket köszönhetsz neki?

2010 óta jógázok. A jóga teljesen megváltoztatta az életvitelemet. Minden nap korán kelek és jógázok. Ezáltal a testem visszanyerte fiatalkori rugalmasságát. A jógázás közben annyi energiához jutok, hogy egész nap dinamikusan tudok dolgozni. A reggeli jóga közben rendszeresen végzek pránajáma és meditációs gyakorlatokat. Egészségi állapotom ezáltal stabil, a problémáimra, kérdéseimre a meditációs gyakorlatok végén általában megkapom a választ.

Az étkezésemet teljesen átalakítottam. Nem eszek húst, rendszeresen reggelizem. Sok zöldséget és gyümölcsöt viszek az étkezésembe. Iszom eleget, délelőtt sok gyógyteát fogyasztok.

Pozitívan gondolkodom és olyan megoldásokra törekszem, ami mindkét fél számára elfogadható.

Miért ajánlod a jógát másnak?

A jóga erősíti, ápolja a testet, megzabolázza féktelen gondolkodásunkat és megnyugtatja lelkünket.

Harmóniába hoz, és örök fiatalsággal ajándékozza meg a rendszeresen gyakorlókat.
– Mindenki valami hasonlóra törekszik az életében, aminek a megvalósításhoz kiváló eszköz a jóga!

Milyen órákat tartasz?

Kedvencem a hatha jóga, de szívesen tartom a kimélő gerincjógát, a kundalini jógát és senior jógát is.

Szeretettel várlak Téged is az óráimon! ! Telefonszámom:+36/30/303-5603