Eredeti szakmám: okleveles agrár gépészmérnök, szakközgazdász, informatikus. Saját vállalkozásomban több mint 25 évet dolgoztam együtt németországi partnereimmel, több mint 10 évet Németországban töltöttem. Jelenleg főállásban vagyok gerincjóga oktató.

A mozgás mindig is jelen volt életemben. Már 6 éves koromban elkezdtem sportolni. A jóga tanításai, ha nem is mindig tudatosan, de végig kisértek egész életem során.

Sok sportágat kipróbáltam, némelyiket versenyszerűen is. Tornászként megtapasztaltam a vasfegyelmet, és azt, hogy kellő kitartással, szorgalommal a test csodákra képes. 8 évig sportlövészként a koncentráció és a helyes légzés elsajátítása elengedhetetlen volt a sikerekhez. Életem során több mint 30 maratont sikerrel lefutottam. Amiért picit jobb tudtam lenni az átlagnál, azt a teljes jógalégzésnek és a tudatos relaxációnak köszönhettem. Lelkes amatőr hegymászóként feljutottam a Mont Blanc csúcsára is.

A helyes táplálkozás a jógában elengedhetetlen. Ennek jelentőségét hamar felismertem. A maratonokra való felkészülés megtanított arra, hogy az vagy amit megeszel! Több mint 20 év óta szinte minden nap úszok. (A gyorsúszás az egyik legjobb természetes pránajáma gyakorlat, ha már a jógáról van szó.) Lelkes híve vagyok 1990 óta az agykontrollnak is, aminek számos eleme a jógából származik, a nyugati ember számára emészthető formában.

14 éves koromban került a kezembe szüleim könyvespolcáról Dely Károly: Jóga című könyve, ami életre szóló útmutatást adott arra, hogyan meditáljunk, relaxáljunk, lélegezzünk. A könyv fotóin megjelenő ászanák akkoriban kifejezetten riasztóan hatottak számomra: “Ez nem az én világom!” – mondtam magamban akkoriban.

A jóga mind az öt alapelemével úgy találkoztam egész életem során, hogy nem is igazán tudatosult bennem, hogy egyre közelebb kerülök a jógához. Sajnos ehhez kellett néhány sportsérülés is, hogy a jógánál kössek ki. Viszont ezek a sérülések megtanítottak sok mindenre: tisztelni a testet, tudatosítani a határainkat, alázatosan elfogadni a guruk tanácsait.

A jógával való találkozás meghatározó volt számomra és az életem nélkülözhetetlen részévé vált. Egyre többet foglalkoztatott a gondolat, hogy segítsek másoknak is abban, hogy megismerhessék a jóga fizikai, mentális és spirituális hatásait, hogy megtapasztalhassák mindazt, amit a jógagyakorlás adhat.

2014-ben kezdtem el igazán stúdiók keretén belül jógázni, szinte egy napot se hagyok ki azóta.  Sok jógastílust megismertem a képzés során, de leginkább a vinyasza flow, az astanga és a kundalini ragadt magával. Jelenleg a Gerincjóga a fő profilom.

Végzettségek:

  • 2017: YOGIN 200 órás Jógatanárképző (az USA Yoga Alliance elismerésével és akkreditálásával)
  • 2017: Manju Pattabhi Jois Astanga oktatóképzés
  • 2018: 200 órás Mandal hathajóga instruktor képzés, gerincjóga oktató szakirányon (RYS200 Yoga Alliance / SzPk-00177-17-03 4 03 3)
  • 2018: HATHA JÓGA FLOW Mandala Jógaokatóképzés
  • 2019: Gerincprevenciós alapképzés jógaoktatóknak – Bene Máté Gerincakadémia
  • 2019: Gerincprevenciós haladó tanfolyam – Bene Máté Gerincakadémia
  • 2019: NMPT Instruktor – Bene Máté Gerincakadémia
  • 2020: Anatómia és testelemzés – Bene Máté Gerincakadémia
  • 2020: Integrált Fascia Képzés – Bene Máté Gerincakadémia
  • 2022: Mozgásneurológia – Bene Máté Gerincakadémia

A jógában talán az a legjobb, hogy sosincs vége, nem lehet megtanulni, éppen ezért megunni sem. A második legjobb talán az, hogy nem kell hozzá semmilyen különleges tudás vagy tulajdonság, nem kell erő, sem hajlékonyság, türelmes gyakorlással eljuthatsz szinte bárhová.

 

Milyen órát tartok és mikor?

Elsősorban a gerincjóga a fő területem, mivel magam is gerincproblémákkal küzdök. Kezdőknek és haladóknak tartok  csoportos órákat, ahol gerinc védelme, a prevenció a legfontosabb. 

A magánórák keretében lehetőség van a gerincjóga hatásait a legnagyobb mértékben kihasználni, hisz az órák személyre szabottak. A Természetes Mozgásminta Tréninget (NMPT – Bene Máté Gerincakadémia) szintén ajánlom a magánvendégeimnek.

Mobil: +36 30 8305097

Tekintsd meg itt a Harmónia Jóga Stúdió aktuális órarendjét