Indiai főzőtanfolyam 2024.02.17-05.25 között 4 alkalom

 

Ismerd meg az indiai konyha színes és ízletes világát egyszerű ételekkel, amit majd otthon is el tudsz készíteni!
– A tanfolyamot 45 perc elmélettel kezdjünk, majd közösen elkészítjük és elfogyasztjuk az ételeket. Minden menüben van egy leves, főétel körettel, majd egy indiai édesség.


Tanfolyam vezető: Kenderesi Ilona –a pécsi Napkelet Jógaház éttermének korábbi vezető szakácsa, életvezetési konzulens és mentor, jógaoktató, akitől nagyon sok praktikus és különleges dolgot tudhatsz meg a konyha világából és a konyhán kívül a spirituális életről.


A tanfolyam vidám műhelymunkák sorozata, ahol mindent ételt az elejétől kezdve készítünk el, majd jóízűen elfogyasztjuk. Lehetőséged van arra is, hogy hazavigyél egy-egy menüt az otthoniaknak, sőt arra is, hogy csak az ebéden vegyél részt.


Jelentkezési feltételek: A tanfolyam díja 5.500 Ft/fő/alkalom. A tanfolyamon min. 5 – max.10 fő vehet részt. Ha előre kifizeted mind a 4 alkalmat 10% kedvezményt kapsz.
Amennyiben haza szeretnél vinni egy menüt vagy csak ebédelni szeretnél akkor ennek az ára 4500 Ft.(Ha elviszed az ételt, hozz magaddal edényeket.)


A tanfolyamra jelentkezés Horváth Istvánnál a +3630/303-5603 telefonszámon. A jelentkezést a főzőnap előtt 2 nappal lezárjuk.


Helyszín: Harmónia Jóga és Egészségközpont, 5600 Békéscsaba Dr. Becsey O. u. 22.


Menük és időpontok:

1. Február 17. 9-13 óra között Elmélet: Bevezetés az indiai és a jógakonyhába – jóga és táplálkozás.

A menü: • Dál (pikáns felesborsó leves) csapátival (kovásztalan lepénykenyér) • Csana kofta (ízes túrólabdák) pikáns paradicsomszószban • Zöldborsó pulaó (baszmati rizs) pirított mandulával • Laddu (édes golyók sárgaborsó lisztből)

2. Március 16. 9-13 óra között. Elmélet: A jógikus táplálkozás évezredes indiai tradíciója – ájurvéda, hagyományos jógaétkezés, főzés az ásramokban.
A menü: • Tamatar sorbá (paradicsomleves) • Palak panír (tejszínes spenót házisajttal) • Nán (sütőben sült lepénykenyér) • Diós-mazsolás halava (pirított búzadara édesség)


3. Április 20. 9-13 óra között. Elmélet: Az ételek finom fizikai minősége – gunák (kötőerők) A menü: Karhi (Gudzsarati joghurtleves) • Szamósza (töltött sült tészta) • Dél-indiai édes-savanyú rizs • Almacsatni (csípős-édes szósz) • Uborka raita (joghurtos saláta) • Rózsa lasszi (édes joghurtital)


4. Május 25. 9-13 óra között. Elmélet: Az étkezés, mint spirituális gyakorlat – felajánlás, áldozati kör A menü: • Dzsájpuri dál (vöröslencse leves karfiollal és répával) • Kicseri (mungóbabos zöldséges rizs) • Kóbi pacsádi (észak-indiai mogyorós káposztasaláta) • Malpuri (sült tészta gyümölcsjoghurtban)