Gerincjóga® minitanfolyam 

2023. október 1., vasárnap, 9:00–12:30

 

Az NMPT (Natural Movement Pattern Training) egy természetes mozgásminta korrekció, BENE MÁTÉ gyógytornász, porckorongsérv specialista, fizioterapeuta által kidolgozott módszer.
Az ember szervezete, így a gerince is alapvetően a két lábon járásra való. Manapság azonban egyre többet ülünk székben és bámuljuk a monitort, az okostelefont vagy éppen vezetünk. A probléma már akkor elkezdődik, amikor beülünk az iskolapadba. A test elkezd alkalmazkodni ahhoz az igénybevételhez, melynek ki van téve. Egyre messzebb kerülünk a természetes mozgásmintáinktól és egyre több mozgásszervi degenerációt gyűjtünk össze magunknak. A gerinc természetes görbületei eltűnnek, az idegrendszer elkezd új, hibás kompenzáló mozgásmintákat megtanulni. A hatékony korrekcióhoz az idegrendszer működését, a rossz mintákat futtató feltétlen reflexeket kiiktató speciális mozgásokra van szükség. Az NMPT segít visszafordítani az összes olyan mozgásmintát, ami idő előtti degenerációhoz, elöregedéshez, fájdalmakhoz vezet, rákényszeríti az ideg-izom rendszert, hogy újramodellezze, újra megtanulja a helyes mintákat.
Az NMPT néhány hatása:
• A háti és lapocka környéki izomfájdalmak csökkenése
• Könnyebb és zökkenőmentesebb járás
• Vállízületi lágyrészfájdalmak csökkenése / megszűnése
• Erősebb / stabilabb derékérzet
• Radikálisan javuló tartás, minden erre való koncentráció nélkül
• Térdízületi problémák enyhülése
• Kattogó csípő megszűnése
A workshopot bárkinek ajánljuk preventív céllal, vagy ha már kialakult az elváltozás – ami nem akut – és a gyakorlást a gyógytornász is javasolja.
A minitanfolyam első felében a leggyakoribb gerinc problémákat elemezzük, azt hogy hogyan jut el testünk a problémáig, és hogyan segít ezen az NMPT. Elméletben átvesszük, hogy mi a gyakorlatok célja, mire érdemes figyelni a hétköznapokban.
A workshop második fele maga a gyakorlatok elsajátítása, amit akár otthon is lehet önállóan gyakorolni, de szerencsésebb, ha legalább egy ideig személyesen is együtt gyakorlunk. (NMPT órák: hétfőnként 19:00)
A foglalkozást vezeti: Kőrösi András gerincjóga oktató, NMPT tréner
Részvételi díj: 2023.09.24-ig 6000.-Ft/fő, 2023.09.25-től 8000.-Ft/fő
Érdeklődni: +36 30 8305097
Előzetes helyfoglalás az online órarendben: https://jogaharmonia.booked4.us/
Helyszín: Harmónia Jógastúdió Békéscsaba,
Dr. Becsey Oszkár utca 22. 

Feltöltve: 2023. október 14.


További programok