„SOHA NE TAGADD MEG A KÉPZELETET. EZ AZ EGYETLEN KREATÍV KÉPESSÉG AZ EMBERI LÉNYEKBEN,AZ EGYETLEN KÖLTŐI KÉPESSÉG,ÉS NEM SZABAD MEGTAGADNOD. CSAK NÉZD MEG A VILÁGOT! BÁRKI TEREMTETTE VAGY ÁLMODTA MEG,EGÉSZEN BIZTOSAN NAGY ÁLMODOZÓ…ANNYI A SZÍN,ANNYI A DAL. A LÉTEZÉS EGÉSZE EGY SZIVÁRVÁNY. MÉLY KÉPZELŐERŐBŐL KELLETT SZÜLETNIE”. OSHO

 

MINDEN HÉTFŐN 17:30 TÓL KISMAMA JÓGA.

Az óra felépítése:

Kötetlen beszélgetés a résztvevőkkel az áldott állapotról, az estleges egészségügyi problémáikról ,melyek a baba várással kapcsolatosak, abból a célból, hogy a jelenlevők lehetőségeire és mozgásigényeire szabjam a foglalkozásokat.

Az órát az anyai szervezetre jótékony hatással bíró, a babák szellemi fejlődését nem veszélyeztető pránájámá (jóga légzés) technikákkal folytatom .

Az ájurvéda, az élet tudománya, szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a testünkben zavartalanul kering az életenergia.
Ez biztosítja a szöveti oxygenizációt.

A légzés közvetlen interakció egyén és környezete között.

Az emberi élet, a baba születés utáni élete is, az első lélegzetvétellel kezdődik és az utolsó sóhajjal ér véget. Légzésünk híven tükrözi a pillanatnyi lelki állapotunkat:

Ha nyugodtak vagyunk – ritmusosan lélegzünk

ha szorongunk, sírunk-elakad a lélegzetünk.

ha megdöbbenünk – kapkodva vesszük a levegőt

ha megkönnyebbülünk – sóhajtunk.

Ebből kiindulva, meg azt figyelembe véve, hogy a légzés automatikus tevékenység, de akaratlagos irányítás alá is vonható, a jóga alapgondolata az, hogy ha megtanuljuk uralni a légzést, ezzel kulcsot kapunk az érzelmeink uralásához.

Évente körülbelül 17000 szor lélegzünk ki és be, ami egy átlagos élettartam alatt 500.000.000 légvételt jelent.

Hatékonyan átlélegezni a tüdőt önmagában is jó közérzetet kölcsönöz,de megtanulni uralni a légzést= egy hatékony módszer a stresszoldásra.

Az órát  személyre szabott, egyáltalán nem megterhelő ászanákkal (=jóga pózokkal) folytatom,majd egy speciális meditációval fejezem be amely alatt baba-mama kommunikációt folytatunk a szülésre való felkészülés jegyében.

Az órák az áldott állapot teljes időtartama alatt igénybe vehetők.