Mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor rájövünk, az élet több mint amennyit korábban gondoltunk róla. Van, akit egy betegség, tragédia, veszteség vagy más trauma szembesít azzal, hogy valaminek változnia kell, és ahogy eddig volt, az már nem működik úgy tovább. Nem kell megvárni, hogy valami szörnyűség történjen ahhoz, hogy felébredjünk.

Szeretnénk az emberek figyelmét ráirányítani arra, hogy mindannyian hajlamosak vagyunk egy régről hozott, szüleinktől átvett üzemmódban működni, és zsigerből reagálni. Mivel a régen megtanult módozat szerint reagálunk minden helyzetben természetes, hogy mindig ugyanaz az eredmény lesz a vége. Ha elkezdünk változtatni a reakcióinkon, elkezd a világ is változni körülöttünk. Mindig van választási lehetőségünk.

A tervezett 6 alkalomból álló előadás sorozat éppen azt szolgálja, hogy ráébresszen mindenkit, hogyan lehet másként viszonyulni az élet adta eseményekhez. Tudatosságra ébredéssel megválthatjuk saját életünket.

Az előadások időtartama 1,5 óra, melynek során az elmélet mellett helyet kap némi gyakorlat is.

Az egyes előadások után van lehetőség részt venni egy 1,52 órás csoportos coachingon, mely minden résztvevő számára ad felismeréseket a közösen kiválasztott probléma feldolgozása során.

A tervezett 6 alkalomból álló előadás sorozat éppen azt szolgálja, hogy ráébresszen mindenkit, hogyan lehet másként viszonyulni az élet adta eseményekhez. Tudatosságra ébredéssel megválthatjuk saját életünket.

Az előadások időtartama 1,5 óra, melynek során az elmélet mellett helyet kap némi gyakorlat is.
Az egyes előadások után van lehetőség részt venni egy 1,5 – 2 órás csoportos coachingon, mely minden résztvevő számára ad felismeréseket a közösen kiválasztott probléma feldolgozása során.

Mi a coachnig?

A life coaching – magyarul életmód-tanácsadás – egyre népszerűbb hazánkban is. A mindennapos problémák, munka, magánélet kihívásai, kudarcok, csalódások, gyereknevelési kérdések, pénzügyi gondok stb. gyakran állítják az embereket olyan helyzet elé, hogy a legegyszerűbb próbát is erőn felülinek érzékelik. Ilyenkor nem szégyen egy szakavatott tanácsadóhoz fordulni.

A coaching hatással van a személyes fejlődésre. Több alkalmazási területe is létezik: például sport, üzleti, egészség, karrier, vagy épp pénzügyi coaching.

A coaching rendszerszemléletű, megoldás orientált kommunikációs forma, amelynek alapeszköze a tudatos beszélgetésvezetés. Olyan módszerről van szó, mely úgy segít felismerni és megvalósítani a kitűzött célokat, hogy közben fejleszti a személyiséget is.  A coaching nem terápiás kezelés. A múlt helyett elsősorban a jelenre és jövőre fókuszál, célok kitűzése által juttat a megvalósuláshoz, megerősítve a kliens saját erőforrásait.

 

Mi a csoportos coaching?

A csoportos coaching célja a résztvevők személyes hatékonyságának a fejlesztése, a felmerülő közös problémák együttes megbeszélése, egymás nézőpontjainak és javaslatainak a meghallgatása egy olyan közös megoldás kiválasztása, mely alkalmas a tanulságok levonására. Itt beigazolódik a több szem többet lát elve.

Mindez jó légkörben, az új nézőpontok irányába nyitottan a fejlődés, tudatosodás szellemében kis csoportban történik. Vannak szabályok, melyek minden résztvevő részéről betartandók, ilyen pl. a titoktartás. Mindaz, ami a csoport munka során történik, az a résztvevők között marad.

Jelen esetben a probléma megosztó, vagyis az eset bemutató, a résztvevők és a coach, mint facilitátor /csoportos folyamatokat, megbeszéléseket levezető személy/ egyenrangúan, kreatívan, a probléma megoldására nyitottan vesznek részt. A közös munka végén senki nem tér haza üres kézzel, a végeredmény mindenki számára ad új perspektívákat, szélesebb rálátást nem csak az éppen aktuálisan felmerülő megoldandó kérdésre.

Ki a coach?

A coach nem tanácsadó, és nem terapeuta! Bár kapcsolata a klienssel ugyanúgy bizalomra épül, és titoktartás jellemzi. Az üléseken az ügyfél határozza meg, mi legyen a beszélgetés témája. A coach aktív hallgatással, figyelemmel van jelen, közben visszajelzéseket ad, és kérdéseket tesz fel. Az ügyfél ott hordozza magában az adott problémája megoldásához szükséges összes információt. A coach ezt segít felszínre hozni.

Magunkról:

Bódia Miklósné Magdi, nyugdíjas pedagógus vagyok. Jelenleg kommunikációs trénerként és life coachként igyekszem információkat átadni és segíteni az embereknek. Számomra nagyon fontos, hogy amit közvetítek, az hasznos legyen embertársaim számára. Irányt szeretnék mutatni a változtatáshoz. Ehhez persze én egyedül kevés vagyok, az emberek részéről is kell a nyitottság és az elköteleződés a változás és önmagukért való felelősségvállalás mellett. Tisztában vagyok azzal, hogy azok jönnek meghallgatni, azok kérik a segítségemet, akik készek a változtatásra és megújulásra. Nekem sem volt könnyű, de nem volt más választásom. Számomra csak a személyes felelősségvállalás lehetősége maradt. A megélt fájdalmas élethelyzeteim megtanítottak szeretni önmagamat és magát az életet. Ennek gyümölcseként megszületett A gyógyító út című könyvem, mely minden ember számára nyújt útmutatásokat a különböző élethelyzetek kezelésére. Könyvemben helyet kaptak a tanulmányaim során szerzett ismereteim és saját élettapasztalataim egyaránt.

Mai napig sokat dolgozom magamon, célom az állandó fejlődés, folyamatosan tanulok, tapasztalok és igyekszem egyre tudatosabban élni az életemet.

Horváth István vagyok, 56 éves családos ember. Eredeti végzettségem közgazdász tanár, amit az évek során bővítettem nemzetközi kontroller végzettséggel, több jógaoktatói-hatha jóga, koncentrációs és meditációs oktató, gerincjóga oktató- végzettséggel és coach végzettséggel.
Dolgoztam tanárként, majd hosszú éveken át egy külföldi tulajdonban lévő termelő vállalatnál és ezek mellett a kiskereskedelemmel foglalkozó magánvállalkozásunkban.
Majd elkezdtem jógát oktatni és coachinggal foglalkozni.
Elméleti ismereteimet és a különböző területeken szerzett szakmai- és élet tapasztalataimat ötvözve, igyekszem segíteni a klienseimet.
Vallom, hogy mindenki számára megadatik a jobbítás lehetősége, de a változásért tenni kell!

Az előadás sorozat tervezett témái és időpontjai:

Női szerepek

Anya-lánya kapcsolat; Generációs és kollektív minták; Női archetípusok; Párválasztás mozgatói Előadó: Bódia Miklósné Magdi, időpont 2018.10.27. 15 óra


Szülői szerep, gyereknevelés

Szülői szerep és minta; Szülői felelősség; Őszinteség és bizalom; Család; Nevelési módszerek Előadó: Bódia Miklósné Magdi, időpont 2018.11.24. 15 óra


Önismeret

Önismeret az Enneagram módszer segítségével. Személyiség tipizáló teszt kitöltése, kiértékelése. Ezek alapján útmutatás abban, hogy milyen irányba és hogyan változzak. Előadó: Horváth István, időpont 2019.01.12. 15 óra


Személyiségünk felépítése

Személyiségszerkezet; Én-állapotok; Fájdalomtest; Megbocsátás magunknak és másoknak Előadó: Bódia Miklósné Magdi, időpont 2019.02.09. 15 óra


Konfliktusok
Emberi játszmák

Konfliktusok; Emberi játszmák; Sorskönyvi minták, Előadó: Bódia Miklósné Magdi, időpont 2019.03.09. 15 óra


Pozitív gondolatok és azok működése

Pozitív gondolkodás: Életünket meghatározó pozitív gondolatok. – Mit tegyünk azért, hogy ezek működjenek? Előadó: Horváth István, időpont 2019.04.13. 15 óra

Az előadás sorozat ára együtt 6000 Ft. és ajándék A gyógyító út című könyv.

Előadásonként 1500 Ft.

A csoportos coaching 3000 ft./fő/2 óra